Ruotsin tullin mukaan yhä useampi tilaa anabolisia steroideja netistä

3.11.2014 Metro Sweden

Ruotsin tulli raportoi merkittävää kasvua dopingaineiden takavarikoissa tammi-syyskuussa 2014. Syyskuun loppuun mennessä oli pistokokeissa saatu kiinni 648 tilausta, kun vastaavana ajanjaksona vuonna 2013 luku oli 249, ja sitä edeltävänä vuonna takavarikkoja oli 431.

Dopingaineiden tilaajat ovat usemmiten nuoria miehiä, joilla ei ole aiempia merkintöjä rikosrekisterissä. Tämä erottaa heidät selvästi muiden laittomien aineiden tilaajista, sanoo tullin asiantuntija Lars Hansson Metro-lehdelle. 

Kiinnijäämisriski on pieni ja netistä löytyy tilaajille toimintavinkkejä, mikäli tulliviranomainen on yhteydessä. Hansson myöntääkin, että tullilla on rajalliset keinot puuttua tapauksiin, joissa tilauksien vastaanottajaksi merkitty henkilö kieltää olevansa niiden tilaaja. 

Saman artikkelin yhteydessä haastateltu Karoliinisen instituutin tutkija Nina Gårevik muistuttaa, että useimmille tulee ennemmin tai myöhemmin haittavaikutuksia anabolisten steroidien käytöstä. Esimerkiksi testosteronin käyttö voi tuottaa täysin päinvastaisia seurauksia kuin on toivottu, kuten rintojen kasvua tai impotenssia, sillä se heikentää kehon omaa testosteronituotantoa.

Lisää uusi kommentti