Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

Verkkokoulutukset

Ohjeet verkkokoulutukseille rekisteröitymiseen:

  1. Siirry A-klinikkasäätiön Moodleen. Suosittelemme ensisijaisiksi selaimiksi joko Google Chromea tai Mozillaa, näillä selaimilla videot näkyvät parhaiten.
  2. Luo itsellesi henkilökohtainen kurssitunnus ”Uusi osallistuja? Rekisteröidy ensin” -kohdan kautta. Merkitse pakolliseen Organisaatio-kenttään työnantajasi/oppilaitoksesi tai oma yrityksesi/toiminimesi. Rekisteröidyttyäsi saat antamaasi sähköpostiin linkin kurssitunnuksen vahvistamiseksi.
  3. Vahvista kurssitunnus klikkaamalla sähköpostiisi lähetettyä linkkiä. Huomioithan, että viesti saattaa ohjautua roskapostikansioon. 
  4. Tunnuksen vahvistamisen jälkeen pääset etenemään kursseille (1) Kuntodoping hoitotyössä -kurssille pääset kurssiavaimella KuDo!!Hoito23  (2) Kuntodoping turvallisuusalan ammattilaisille -kurssille pääset kurssiavaimella KuDo!!Turva23 (3) Kuntodopingin perusteet -kurssille liikunta-alan ammattilaisille pääset kurssiavaimella KuDoPe!!23 (4) Kuntodoping lääkärin työssä -kurssille pääset kurssiavaimella KuDoLt23!
     
  5. Jatkossa pääset suoraan kurssille henkilökohtaisella kurssitunnuksellasi.

Mikäli sinulla on kysymyksiä tai ongelmia kursseihin liittyen, lähetä meille sähköpostia osoitteeseen [email protected].

Kuntodoping hoitotyössä

Tämä verkkokurssi on tarkoitettu sairaanhoitajille ja sairaanhoidon opiskelijoille lisäämään tietämystä ja ammattitaitoa dopingaineita käyttävien kuntoilijoiden erityispiirteistä potilaina sekä heidän kohtaamisesta käytännön potilastyössä. Koulutus keskittyy kuntoilijoiden dopingaineiden käytön ilmiöihin, käyttäjien tunnistamiseen ja käytöstä aiheutuviin haittoihin terveydenhuoltoalan näkökulmasta.

Kurssi sisältää teoriaa, videoita ja pohdintatehtäviä sekä lopputentin.

 

SISÄLLYSLUETTELO

1. Mitä kuntodoping on?
2. Käytön yleisyys ja motiivit
3. Kuntodopingaineet
4. Testosteroni ja anaboliset steroidit
5. Haittavaikutukset
6. Muita riskejä
7. Tunnistaminen ja hoito
8. Lisälukemista: Käytännön esimerkit
9. Tentti
Kuntodoping turvallisuusalan ammattilaisille

Tällä verkkokurssilla syvennytään kuntodopingilmiöön turvallisuusalan näkökulmasta. Kurssi on tehty turvallisuusalan eri ammattilaisia ja viranomaisia varten. Se soveltuu hyvin muun muassa poliisissa, Tullissa, Rajavartiolaitoksessa, vankiloissa ja Puolustusvoimissa työskenteleville tai näille aloille opiskeleville. Kurssin tavoitteena on lisätä tietoisuutta aiheesta, josta ei juuri muuten kouluteta.

Kurssi sisältää teoriaa, videoita ja pohdintatehtäviä sekä lopputentin.
SISÄLLYSLUETTELO

1. Johdanto
2. Käytön yleisyys ja motiivit
3. Kuntodopingaineet
4. Haittavaikutukset
5. Muita riskejä
6. Lainsäädäntö Suomessa
7. Lainsäädäntö ja käytännöt ulkomailla
8. Dopingrikollisuuden piirteitä
9. Tentti
Kuntodopingin perusteet

Liikunnan ammattilaisten sekä alaa opiskelevien kouluttautumiseen. Maksuton verkkokurssi sisältää mm. pohdintatehtäviä, videoita ja animaatioita, joihin tutustuttuaan osallistuja tietää mitä kuntodoping ilmiönä tarkoittaa. Kurssin voi käydä läpi omaan tahtiin useassa osassa. Kurssin päätteeksi voi suorittaa verkkotentin, jonka läpäistyään saa tulostettavan todistuksen kurssin suorituksesta. Kokonaisuuden suorittamiseen menee keskimäärin noin 1-1,5 tuntia.

Kurssi on tarjolla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Opiskelijoiden palautteita Kuntodopingin perusteet -kurssista:

”Kurssi oli oikein ytimekäs ja helposti luettava. Pidin erityisesti videoista, joissa kerrottiin esim. haittavaikutuksista tarkemmin.”

”Hyvä ja asiallinen kokonaisuus. Tärkeää tietoa tärkeästä aiheesta.”

”Mielestäni erittäin hyvin toteutettu kurssi. Tutkimustuloksiin perustuvaa asiallista tietoa.”
”Hyvä, selkeä ja monipuolinen kokonaisuus. Paljon tietoa, mutta ei aiheuttanut ”tietoähkyä”.”
”Todella hyvä tietopankki ihmiselle, joka ei ole koskaan aikaisemmin perehtynyt koko aiheeseen. Kattavat selitykset ja hyvät linkit lisätiedon saamiseksi.”
Kuntodoping lääkärin työssä

Kurssi on tarkoitettu lääkäreille ja lääketieteen opiskelijoille lisäämään tietämystä ja ammattitaitoa dopingaineita käyttävien kuntoilijoiden erityispiirteistä potilaina sekä heidän kohtaamisesta käytännön potilastyössä. Koulutus keskittyy kuntoilijoiden dopingaineiden käytön ilmiöihin, käyttäjien tunnistamiseen ja käytöstä aiheutuviin haittoihin terveydenhuoltoalan näkökulmasta.

Maksuton verkkokurssi sisältää mm. pohdintatehtäviä ja videoita. Kurssin voi käydä läpi omaan tahtiin useassa osassa. Lopuksi pääsee suorittamaan aiheeseen liittyvän tentin. Kokonaisuuden suorittamiseen menee keskimäärin kaksi tuntia. Päästäkseen tentin läpi, tulee saada vähintään 60 % vastauksista oikein, mutta tenttiä voi yrittää niin monta kertaa kuin haluaa.

Kurssi on tarjolla suomeksi ja ruotsiksi.

Katso Youtube-tutoriaali kurssin suorittamisesta.

SISÄLLYSLUETTELO

1. Mitä kuntodoping on?
2. Kuntodopingaineet ja niiden luokittelu
3. Lihaksia ja voimaa kasvattavat
4. Rasvanpoltto ja laihdutus
5. Muut aineet: piristeet, aivodoping ja epo
6. Haittavaikutuksia vähentävät lääkkeet
7. Ulkonäköä parantavat lääkkeet
8. Ravintolisät, yrttivalmisteet ja kuntodoping
9. Dopingaineiden lääkinnällinen käyttö
10. Kuntodopingin käytön yleisyys
11. Rikoskäytänteet ja laillisuus
12. Kuntodopingin käytön terveysriskit ja haittavaikutukset
13. Kuntodoping ja seksuaalisuus
14. Muita riskejä liittyen kuntodopingiin
15. Kuntodopingin käyttäjän tunnistaminen vastaanotolla
16. Tentti

Opiskelijoiden palautteita Kuntodoping lääkärin työssä -kurssista:

”Tämä oli informatiivinen hyvin selkeä rakenteellisesti ja tiedollisesti.”
”Kurssi osoittautui paljon laajemmaksi kuin odotin, mutta siltä sai paljon tietoa, mitä en ehkä muutoin olisi käynyt läpi. Hyvä niin,  kiinnostava kokonaisuus ja mun mielestä kivasti toteutettu: laajat materiaalit ja tenttiosa pienempi.”
”En keksi oikeastaan parannettavaa. Oli tosi kätevä ja onnistunut kokonaisuus ja vapautti ihanasti ajankäytöllisesti toteuttamaan itselle sopivassa tilanteessa. Kiitos mahdollisuudesta osallistua :)”
”Perustiedot doping-aineista, hormoneista ym. oli hyvää kertausta lääkiksestä. Parasta antia kuitenkin oli käytännön ohjeet lääkärin työssä, ml. videoidut asiantuntijahaastattelut. Kiitos!”
”Hyvä ja napakkaan pakettiin tuotettu kokonaisuus. Havainnollistavat kuvat helpottavat asioiden hahmottamista ja nopeuttavat tiedon omaksumista.”