Ruokaa ja kulutustavaraa vedetään myynnistä kiihtyvällä tahdilla

25.9.2014 HS

Helsingin Sanomat uutisoi lisääntyneistä ruuan ja kulutustavaroiden takaisinvedoista. Lehden haastatteleman Elintarviketurvallisuusvirasto Eviran Mika Varjosen mukaan ei voi varmaksi sanoa, johtuuko takaisinvetojen lisääntyminen ongelmatuotteiden lisääntymisestä vai parantuneesta valvonnasta.

Markkinoilla on ehkä enemmän kauempaa tuotavia ja pienten yritysten tuotteita, jotka ovat suomalaisten säännösten vastaisia. Toisaalta yritykset ovat myös itse nopeampia vetämään tuotteitaan takaisin, sekä kuluttajien nopean palautteen vuoksi että parantuneen omavalvonnan myötä. 

Myös tarkemman, kohdennetun valvonnan avulla on saatu tuloksia. Ravintolisien kasvanut suosio markkinoilla sai Eviran kiinnittämään huomionsa niihin, millä oli suotuisia vaikutuksia: "Kun ravintolisiä on tarkastettu enemmän, ne on saatu vähän paremmalle tolalle kuin aiemmin. Jossain vaiheessa mukana oli innokasta pientuojaa, mikä aiheutti sen, että markkinoilla oli tuotteita, joita siellä ei saisi olla. Se, mikä on Yhdysvaltojen markkinoilla, ei välttämättä ole sallittua EU:n alueella. Aktiivinen pientuoja ei aina ymmärrä, että meillä Suomessa voi olla erilainen ja tiukempi lainsäädäntö kuin kaukomailla."

 

 

Lisää uusi kommentti