INFO

Olet täällä

Info

Dopinglinkki-verkkopalvelu on tarkoitettu dopingaineita käyttäville kuntoilijoille, heidän läheisilleen sekä eri alojen ammattilaisille, jotka työssään kohtaavat dopingaineiden käyttäjiä. Dopinglinkki-palvelun tuottaa A-klinikkasäätiö.

Dopinglinkin toimintaa ovat rahoittaneet opetus- ja kulttuuriministeriö (2009 alkaen), sosiaali- ja terveysministeriö (2009, 2011 ja 2012) sekä Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus (STEA, ent. RAY) (2010 ja 2013-). Palvelua kehitetään yhteistyössä Suomen urheilun eettinen keskus ry:n kanssa.

Dopinglinkin sisältö

Sivuston oikeassa ylälaidassa on kielivalinta-pudotusvalikko, jonka kautta löydät tietoa dopingaineista myös ruotsiksi, englanniksi ja venäjäksi. Oikeassa yläreunassa on myös ikonilinkit tulostamista ja hakua varten. Voit jakaa sivuston sisältöjä sosiaalisessa mediassa vasemmassa laidassa olevien ikonien kautta.

Eri osioihin siirrytään ylhäällä olevan navigaatiopalkin kautta. Navigaatiopalkin ja otsikkokuvan alapuolella on murupolku, josta näkyy käyttäjän sijainti. Kunkin osion etusivun vasemmalla puolella sijaitsee sisältövalikko. Valikon otsikkoja napsauttamalla avautuu niiden sisältämä asiasisältö.

Neuvontapalvelu

Neuvontapalvelussa voi kysyä kuntoilijoiden dopingaineiden käytöstä nimettömästi ja maksutta. Vastaajina toimii lääkäri ja muita terveyden ja liikunnan asiantuntijoita.

Neuvontapalvelun viesteihin ei liitetä mitään henkilötietoja tai muita tietoja, joista kysyjän voisi tunnistaa. Vastaus noudetaan neuvontapalvelusta saatavalla henkilökohtaisella tunnuksella, jonka kysyjä voi halutessaan saada sähköpostiinsa. Myös ilmoituksen vastauksen saapumisesta voi saada sähköpostiin. Ilman tunnusta vastausta ei voi lukea, joten se tulee säilyttää huolellisesti.

Neuvontapalvelu-osiosta löytyy myös usein kysyttyjä kysymyksiä ja käyttäjien kokemuksia dopingaineista.

Tietopankki

Tietopankissa on asiantuntijoiden kirjoittamia, tutkimuksiin pohjautuvia artikkeleita muun muassa dopingaineista, käytön taustoistadopinglainsäädännöstä ja ravinnosta ja liikunnasta. Täältä löydät myös pikatietoluettelon, jossa on tietoa eri dopingaineiden ominaisuuksista ja haittavaikutuksista pähkinänkuoressa.

Info

Info-osiosta löydät ajankohtaisia tapahtumia että tutkimus- ja uutistiivistelmiä.

Koulutus

Dopinglinkki kouluttaa ja luennoi esimerkiksi kuntoilun dopingaineista, niiden terveydellisistä haittavaikutuksista, ravintolisistä ja työelämän dopingista. Sivuiltamme löytyy myös pääsy maksuttomille Moodle-kursseille kuntodopingista sekä opetusmateriaali terveystiedon tunneille. Jos olet kiinnostunut Dopinglinkin koulutuksista, lähetä yhteystietosi ja koulutustoiveesi meille sähköpostitse osoitteeseen dopinglinkki (at) a-klinikka.fi.

Muuta tietoa

Dopinglinkin kysely- ja tiedonkeruusovelluksena käytetään Webropolia. Sivujen käyttöä seurataan Google Analyticsin avulla.

Verkkopalvelussa olevan aineiston tekijänoikeudet kuuluvat Dopinglinkille. Sivuston sisältöä voi lainata ja sivuja voi linkittää, mutta lähde on aina mainittava.