Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

17.12.2020 | Ammattilaiset

Tarja Virolainen

Uusi verkkokurssi julkaistu Terveyskyläpro-palvelussa

Dopinglinkin ja TerveyskyläPro-palvelun yhteistyö tuo koulutusta kuntoilijoiden dopingaineiden käytöstä yhä useamman ammattilaisen saataville

TerveyskyläPRO-palvelussa on julkaistu uusi sairaanhoitajille suunnattu kuntodoping hoitotyössä -verkkokurssi. Palvelusta löytyy nyt kaksi Dopinglinkin tuottamaa verkkokoulutusta joista toinen on suunnattu lääkäreille ja toinen hoitajille.

TerveyskyläPRO on sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille suunnattu palveluportaali, joka sisältää muun muassa kliinisen työn oppaita, valmennuksia ja muita ammattilaisen työkaluja. Palvelu tavoittaa kuukausittain reilut 7000 kävijää. Yhteistyö alkoi, kun Dopinglinkistä otettiin yhteyttä TerveyskyläPRO-palvelun tuotepäällikkö Minna Rauhalaan. Yhteinen sävel löytyi pikku hiljaa, ja lääkäreille suunnattu koulutus julkaistiin syksyllä 2019. Nyt valikoima täydentyi sairaanhoitajien omalla koulutuksella.

– TerveyskyläPRO on luotettava yhteistyökumppani ja hyvä levityskanava, sillä koulutusten levitystyö voi olla välillä haasteellista, sanoo Dopinglinkin asiantuntija Ville Leskinen.

Koulutuksilla ja yhteistyöllä laajemminkin on tärkeä tavoite: lisätä terveydenhuollon ammattilaisten tietämystä kuntodopingista ja siihen liittyvistä oireista. Tällä hetkellä ilmiö tunnetaan heikosti, eikä siitä opeteta lääkäreiden peruskoulutuksessa. Kuntodopingin käyttäjien tunnistaminen olisi kuitenkin tärkeää esimerkiksi perusterveydenhuollossa, jotta heitä osattaisiin ohjata eteenpäin sopiviin hoitopaikkoihin. 

– Koulutuksilla pyrimme siihen, että ammattilaiset saavat käsityksen dopingaineiden aiheuttamista oireista. Jos potilaan oireet täsmäävät, voidaan lähteä selvittämään mahdollista dopingaineiden käyttöä, Dopinglinkin asiantuntija Joni Askola summaa.     

Lue Terveyskylän tiedote uutisesta täältä.