Lahjoita
Tekstikoko Font size smaller Font size normal Font size bigger

07.10.2019 | Ammattilaiset

Tarja Virolainen

Kuntodoping lääkärin työssä -verkkokoulutus julkaistu terveyskyläprossa

A-klinikkasäätiön Dopinglinkki ja TerveyskyläPRO ovat julkaisseet yhteistyössä tuotetun verkkokoulutuksen kuntodopingista. Kuntodopingilla tarkoitetaan kilpaurheilun ulkopuolista dopingaineiden käyttöä. THL:n Päihdetutkimuksen (2018) mukaan suomalaisesta aikuisväestöstä noin 30 000 on käyttänyt dopingaineita joskus elämänsä aikana.  

Verkkokoulutus on tarkoitettu lääkäreille ja lääketieteen opiskelijoille lisäämään tietämystä ja ammattitaitoa dopingaineita käyttävien kuntoilijoiden erityispiirteistä potilastyössä. Verkkokurssi sisältää teoriaa, videoita ja pohdintatehtäviä. 

-Verkkokoulutus antaa erinomaista tietoa terveydenhuollon ammattilaisille, sillä aihepiiristä ei ole muualla näin kattavaa koulutusta, kertoo Dopinglinkin vastuulääkäri Paula Vauhkonen.

TerveyskyläPRO on HUSin koordinoima, kaikkien yliopistosairaanhoitopiirien yhdessä tuottama palveluportaali sosiaali- ja terveydenhuollon ammattilaisille. Palvelusta löytyy tukea digitaalisuuteen liittyvään toiminnanmuutokseen sekä kliinisen työn oppaita, virtuaalikeskuksia, ohjepankki ja asiantuntijahaku. Kaikkien yliopistosairaanhoitopiirien ja Päijät-Hämeen hyvinvointikuntayhtymän työntekijät voivat kirjautua portaaliin omilla organisaatiotunnuksillaan. Muut terveydenhuollon ammattilaiset pääsevät kirjautumaan palveluun VRK-kortilla. 

-Tämä on meille tärkeä askel ja hyvä startti ammattilaisten monialaiseen palvelemiseen, toteaa tuotepäällikkö Minna Rauhala TerveyskyläPROsta. 

Dopinglinkki vastaa kuntoilun antidopingtoiminnasta ylläpitämällä matalan kynnyksen terveysneuvontaa, tuottamalla tieteellisesti tutkittua tietoa kuntoilussa käytettyjen dopingaineiden terveydellisistä haitoista sekä kouluttamalla eri alojen ammattilaisia niin kotimaassa kuin ulkomailla. 

Lisätietoja:

kehittämiskoordinaattori

Ville Leskinen

etunimi.sukunimi (at) a-klinikka.fi

tuotepäällikkö 
Minna Rauhala
terveyskylapro (at) terveyskyla.fi