Olet täällä

Verkkokoulutukset

Ohjeet kursseille rekisteröitymiseen:

 1. Siirry osoitteeseen https://moodle.sahkoisetpalvelut.fi/login/index.php. Suosittelemme ensisijaisiksi selaimiksi joko Google Chromea tai Mozillaa, näillä selaimilla videot näkyvät parhaiten.
 2. Luo itsellesi henkilökohtainen kurssitunnus ”Uusi osallistuja? Rekisteröidy ensin” -kohdan kautta. Merkitse pakolliseen Organisaatio-kenttään työnantajasi/oppilaitoksesi tai oma yrityksesi/toiminimesi. Rekisteröidyttyäsi saat antamaasi sähköpostiin linkin kurssitunnuksen vahvistamiseksi.
 3. Vahvista kurssitunnus klikkaamalla sähköpostiisi lähetettyä linkkiä. Huomioithan, että viesti saattaa ohjautua roskapostikansioon. 
 4. Tunnuksen vahvistamisen jälkeen pääset etenemään kursseille 
  --> Kuntodopingin perusteet -kurssille pääset kurssiavaimella KuDoPe19!!
  --> Kuntodoping lääkärin työssä
  -kurssille pääset kurssiavaimella KuDoLt19!!
 5. Jatkossa pääset suoraan kurssille henkilökohtaisella kurssitunnuksellasi. 

Liikunnan ammattilaisten sekä alaa opiskelevien kouluttautumiseen. Maksuton verkkokurssi sisältää mm. pohdintatehtäviä, videoita ja animaatioita, joihin tutustuttuaan osallistuja tietää mitä kuntodoping ilmiönä tarkoittaa. Kurssin voi käydä läpi omaan tahtiin useassa osassa. Kurssin päätteeksi voi suorittaa verkkotentin, jonka läpäistyään saa tulostettavan todistuksen kurssin suorituksesta. Kokonaisuuden suorittamiseen menee keskimäärin noin 1-1,5 tuntia.

Kurssi on tarjolla suomeksi, ruotsiksi ja englanniksi.

Kurssi on tarkoitettu lääkäreille ja lääketieteen opiskelijoille lisäämään tietämystä ja ammattitaitoa dopingaineita käyttävien kuntoilijoiden erityispiirteistä potilaina sekä heidän kohtaamisesta käytännön potilastyössä. Koulutus keskittyy kuntoilijoiden dopingaineiden käytön ilmiöihin, käyttäjien tunnistamiseen ja käytöstä aiheutuviin haittoihin terveydenhuoltoalan näkökulmasta. 

Maksuton verkkokurssi sisältää mm. pohdintatehtäviä ja videoita. Kurssin voi käydä läpi omaan tahtiin useassa osassa. Lopuksi pääsee suorittamaan aiheeseen liittyvän tentin. Kokonaisuuden suorittamiseen menee keskimäärin kaksi tuntia. Päästäkseen tentin läpi, tulee saada vähintään 60 % vastauksista oikein, mutta tenttiä voi yrittää niin monta kertaa kuin haluaa.

Kurssi on tarjolla suomeksi ja ruotsiksi. 

Katso Youtube-tutoriaali kurssin suorittamisesta: https://youtu.be/1JbbmAifDqU.

SISÄLLYSLUETTELO

1. Mitä kuntodoping on?
2. Kuntodopingaineet ja niiden luokittelu
3. Lihaksia ja voimaa kasvattavat
4. Rasvanpoltto ja laihdutus
5. Muut aineet: piristeet, aivodoping ja epo
6. Haittavaikutuksia vähentävät lääkkeet
7. Ulkonäköä parantavat lääkkeet
8. Ravintolisät, yrttivalmisteet ja kuntodoping
9. Dopingaineiden lääkinnällinen käyttö
10. Kuntodopingin käytön yleisyys
11. Rikoskäytänteet ja laillisuus
12. Kuntodopingin käytön terveysriskit ja haittavaikutukset
13. Kuntodoping ja seksuaalisuus
14. Muita riskejä liittyen kuntodopingiin
15. Kuntodopingin käyttäjän tunnistaminen vastaanotolla
16. Tentti


Lisää uusi kommentti