Kokonaisvaltaista hyvinvointia: ProFTraining (FasciaMethod, ProMethod, PowerMethod)

Kirjoittaja: PLP-Mikko
Julkaistu: 29.04.2020

PLP-Mikko ja Viivi Kettukangas-Immonen treenaavat.
 
Vuoden 2019 lopussa Puhtaan liikunnan puolesta (PLP) -toimintamallissa rikottiin 700. toimijan rajapyykki. Järvenpäässä sijaitseva ProFTraining oli 700. PLP-toimija, ja samalla #puhtaanliikunnanpuolesta sitouduttiin toimimaan ProFTtrainingin FasciaMethod-, ProMethod- ja PowerMethod-konsepteissa. Konseptit sisältävät kehonhuoltoa, kehon liikkuvuuden ja liikehallinnan kartoitusta sekä voimaharjoittelua.  Tärkein tavoite on kehittää ihmisen hyvinvointia ja terveyttä sekä pyrkiä antamaan eritasoisille kuntoliikkujille ja urheilijoille keinoja auttaa itse itseään. Konsepteista järjestetään Suomessa koulutusta liikunta- ja terveysalalla työskenteleville esimerkiksi ohjaustyökaluiksi fysioterapiaan ja valmentamiseen. Palvelut ovat lähteneet kansainvälistymään myös mukavasti: Yhdysvalloissa ProFTrainingillä on yhteistyöyliopisto, jossa on mahdollista opiskella FasciaMethod-ohjaajaksi verkkokoulutuksena ja muutkin metodit ovat tulossa yliopiston koulutustarjontaan. 
 
PLP-sitoumuksen allekirjoituksen yhteydessä ProFTrainingin osakas ja konseptien kehittäjä Viivi Kettukangas-Immonen vastasi Dopinglinkin haastatteluun ja haastoi Mikkoa myös kokeilemaan FasciaMethod-näytetuntia verkon välityksellä. Dopinglinkin kävijät pääsevät kokeilemaan treeniä itse tämän linkin kautta
 

Mitä puhdas liikunta merkitsee sinulle ja miksi lähdit mukaan Puhtaan liikunnan puolesta -toimintamalliin?

Näen yhtenä tärkeimpänä asiana elämässä ja arjessa terveyden ja hyvinvoinnin. Tämä tulisi aina olla tavoitteena ja toteutua liikunnassa ja myös urheilussa. Jos fyysisen harjoittelun lähtökohtana on tehdä tuloksia keinolla millä hyvänsä, niin emme välttämättä voi hyvin. Dopingkäytössä ja epäpuhtaiden lisäravinteiden käytössä on aina olemassa haittavaikutusten riski. Puhtaan liikunnan puolesta -toimintamalli on tämän ennaltaehkäisevän työn kannalta tärkeä asia. Koen myös, että ProFTraining ja Dopinglinkki puhuvat jo saman asian eli terveellisen liikunnan puolesta.
 

Mitä koet saavasi Puhtaan liikunnan puolesta -sitoumuksesta?

Dopinglinkin verkkosivut ja sitoumuksen allekirjoitus herätti ajattelemaan, mitä dopingkäyttö kuntoilussa on ja sitä, että yllättävän paljon kuntoliikunnankin puolella haetaan helpotusta liikuntaan ja nopeita tuloksia. Lisäravinteista hyvänä muistutuksena jälleen, että niitä ei kannata mistä tahansa sokeasti tilata, vaan tulee olla valveutunut niiden mahdollisista epäpuhtauksista.  
 

Kuinka toimisit, jos kohtaisit kuntodopingin käyttöä? Oletko kohdannut työssäsi/urallasi kuntodopingia? 

Dopingkäyttöä kohdatessani, kysyisin ensimmäisenä ”Miksi?”. Miksi ylipäätään käydään salilla ja treenataan? Treenataanko ulkonäön, egon boostauksen vai hyvinvoinnin vuoksi? Toivoisin, että saisin käyttäjän ajattelemaan perimmäisiä syitä aineiden käytölle. Lisäksi voi ainakin tiedottaa dopingin vaaroista ja haitoista.
 
Kuntodopingiin en ole juurikaan urani aikana törmännyt. Olen kohdannut joitakin tilanteita, joissa astmalääkkeitä on käytetty helpottamaan lenkkisuoritusta. Lisäksi on ollut yksi epäily dopingaineiden käytöstä fitness-puolella.
 

Kuinka PLP-toimintaa voisi kehittää?

Puhtaan liikunnan puolesta -toimintaan aktiivisempi sitoutuminen saattaa helposti jäädä. Dopingtapauksiin törmätessäni tiedän nyt kyllä, mihin ottaa yhteyttä ja mistä etsiä tietoa, mutta kontakteja voisi ylläpitää satunnaisin väliajoin esimerkiksi tiedustelemalla ”Onko tullut kuntodopingtapauksia vastaan?” tai ”Onko toiminta teillä muuttunut liittymisen jälkeen?” 
 
Kiitokset Viiville haastattelusta ja liikkuvuusharjoitteista. Tavataan taas liikunnan ilon merkeissä! 
 
ProFTrainingin logo

Lisää uusi kommentti