Liekeissä liikuntaan: Liikuntakeskus Polte

Kirjoittaja: PLP-Iida, Lauri Airu
Julkaistu: 26.03.2021

Liikuntakeskus Poltteen sali ja PLP-logo.
 
”Tärkeimpänä ja näkyvimpänä asiana lienee “statementin” näkyvyys tiloissamme. PLP-sitoumus sopii Poltteen arvoihin sekä viestintään erinomaisesti – etenkin, kun meillä käy paljon myös eri lajien nuoren sukupolven edustajia harjoittelemassa.”
 
Viime syksynä Puhtaan liikunnan puolesta-toimintaan mukaan lähtenyt Polte, on Tampereen Nekalassa toimiva monipuolinen liikuntakeskus. Poltteelta löytyy oma alueensa toiminnalliselle harjoittelulle, painonnostolle, kestävyysharjoittelulle ja perinteiselle kuntosalitreenille. Tatami ja 55-metrinen juoksusuora mahdollistavat perinteisen kuntosaliharjoittelun lisäksi monen eri lajin oheisharjoittelun. Poltteen valtavat tilat mahdollistavat myös omatoimitreenaajille monipuolisen salitreenin, toiminnallisen harjoittelun ja vaikkapa triathlon-treenin. Loistavien valmentajien ja ainutlaatuisten treenitilojen lisäksi Poltteella vallitsee yhdessä tekemisen meininki: voit treenata omalla tasollasi ja olla osa mahtavaa Polte-porukkaa. Meillä treenaavat sulassa sovussa kuntoilijat, ammattiurheilijat ja itsestään huolehtivat eläkeläiset. Poltteen puikoissa keskusjohtajana toimii Lauri Airu, jolla on laaja-alainen kokemus liikunta-alalta niin yksilö- ja ryhmävalmennuksista kuin esimiestehtävistäkin. Dopinglinkin haastattelussa Lauri Airu avaa hänen ajatuksiansa antidopingtyöstä ja Puhtaan liikunnan puolesta -toimintamallista.
 

Miksi sinulle oli tärkeää liittyä PLP-toimintamalliin ja mitä koet saavasi PLP-sitoumuksesta? 

Poltteen PLP-sertifikaatti.
Liikuntakeskus Polte allekirjoitti Puhtaan liikunnan puolesta -sitoumuksen 9.10.2020.
 
Oman kokemukseni mukaan kuntodoping on kasvava ongelma etenkin nuorten kuntoilijoiden keskuudessa. Koin liittymisen tärkeänä, koska mielestäni on tärkeää lisää tietoisuutta dopingin vaaroista ja toisaalta terveyttä edistävän liikunnan merkityksestä ihmisten kokonaishyvinvointiin. 
Tärkeimpänä ja näkyvimpänä asiana lienee “statementin” näkyvyys tiloissamme. PLP-sitoumus sopii Poltteen arvoihin sekä viestintään erinomaisesti – etenkin, kun meillä käy paljon myös eri lajien nuoren sukupolven edustajia harjoittelemassa. 
 

Mitä puhdas liikunta merkitsee sinulle?

Puhdas liikunta merkitsee minulle terveyttä ja kokonaisvaltaista hyvinvoinnin edistämistä. Puhtaaseen liikuntaan kuuluu olennaisena osana tavoitteet, hauskanpito ja pitkäjänteisyys. 
 

Oletko kohdannut urallasi kuntodopingia ja kuinka toimisit, jos kohtaisit kuntodopingin käyttöä?

En ole kohdannut kuntodopingin käyttöä suoraan. Olen kuitenkin tietoinen kuntodoping-ongelmasta. Oma toimintani riippuu varmaankin paljon tapauksesta ja asiayhteydestä. Moralisointi ei toimi, mutta järkevä keskustelu ja mielipiteiden vaihto sekä vaihtoehtojen tarjoaminen voisi tulla kyseeseen. 
 

Kuinka PLP-toimintaa voisi kehittää?

Erilaiset yhteistyötapahtumat esimerkiksi kuntosaleilla tai junioritapahtumissa voisivat tuoda toiminnalle lisää näkyvyyttä. Mielestäni tärkeää ylipäänsä on näkyvillä olo ylipäätään paikoissa, joissa nuoria urheilijanalkuja tai kuntoilijoita tavoittaa.
 

Kannusta joku muu uusi toimija mukaan PLP-toimintaan!

En tiedä onko jo mukana, mutta haastan mukaan Box in Box Hämeenlinnan!
 

Lisää uusi kommentti