Puhdasta voimaa: Heavy Events Oy

Kirjoittaja: PLP-Mikko, Jyrki Rantanen
Julkaistu: 31.08.2020

Mies vetää rekkaa.

"Treenaa ilman aineita - silloin itsetuntokin kehittyy oikeasti."

Urheilupalveluja ja -tapahtumia tuottava Heavy Events Oy liittyi kesäkuun 2020 lopussa Puhtaan liikunnan puolesta -toimintaan. Yrityksen vastaavalla Jyrki Rantasella on 25 vuoden kokemus työstä liikunnan ja urheilun parissa, ja hän on Heavy Events -yritystoiminnan ohella perustanut mm. Kansainvälisen Voimalajiliiton (World Heavy Events Association WHEA), jossa toimii nykyisin puheenjohtajana. Vuoden 2015 alusta Kansainvälinen Voimalajiliitto aloitti kilpailemisen antidopingtoiminnan alaisuudessa ja vuonna 2018 liitto hyväksyttiin Suomen Olympiakomitean varsinaiseksi jäseneksi. Dopinglinkin haastattelussa Jyrki Rantanen avaa hänen ajatuksiansa antidopingtyöstä ja Puhtaan liikunnan puolesta -toimintamallista.
 

Mitä puhdas liikunta merkitsee sinulle? Miksi koit tärkeäksi liittyä Puhtaan liikunnan puolesta (PLP) -toimintamalliin?

Puhdas liikunta merkitsee minulle hyvänä esimerkkinä olemista muille harrastajille sekä terveyttä ja kykyä nauttia itsensä haastamisesta. Teen vahvasti antidopingtyötä urheilussa liittotasolla ja haluan tuoda kantani esiin myös omassa yritystoiminnassa ja harrastuksissa. Puhtaan liikunnan puolesta -toiminta on oiva keino tuoda puhtaan harrastamisen ja urheilun kannattaminen esiin. Sitoumuksen allekirjoittaminen antaa vahvan signaalin, että toimin eettisesti oikein.
 

Oletko kohdannut työssäsi/urallasi kuntodopingia? Kuinka toimisit, jos kohtaisit käyttöä?

Olen. Olen nähnyt kuntodopingin nousun 1990-luvun alkupuolelta nykytasolleen kaikkine muutoksineen. Olen nähnyt läheltä sen käyttöä niin harrasteissa kuin kilpaurheiluissakin ja nähnyt miten ne muuttavat ihmistä, millaisia sivuvaikutuksia on mahdollista saada tulehtuneista pistoksista aina henkensä menettämiseen saakka. Olen myös itse aikanaan koittanut dopingia lyhyen ajan kilpaurheilu-urallani – aikana, jolloin ei ollut tarjolla harrastamaani lajia dopingtestattuna. Nykyään antidopingohjelma on olemassa, koska halusin sen itse tarjolle ja kävin toimeen. Oman dopingkäytön aikana minulla oli halu menestyä sekä myös sosiaalinen paine käyttöön - kun valtaosa vastustajista käytti, niin piti mennä samalle viivalle. Myös monilla saleilla ilmapiiri oli aineiden käyttöön ”innostava”. 
 
Itse en ottaisi asiakkaaksi henkilöä, joka aineita käyttää ja järjestämissäni tapahtumissa tuetaan puhdasta urheilua. Mikäli henkilökohtaisesti olisin muuten tekemisssä kuntodopingin käyttäjän kanssa, niin pyrkisin suosittelemaan sen lopettamista. Toki ketään ei voi mennä sormella osoittamaan salilla ja neuvomaan, vaikka selkeästi näkisi harjaantuneella silmällä jonkun olevan käyttäjä. Mutta tarkoitan, että jos käyttäjä olisi lähipiirissä esimerkiksi läheisenä kaverina. 
 

Mies heittää tukkia.

”Oman dopingkäytön aikana minulla oli halu menestyä sekä sosiaalinen paine myös - kun valtaosa vastustajista käytti, niin piti mennä samalle viivalle. Myös monilla saleilla ilmapiiri oli aineiden käyttöön ”innostava”.”

Kuinka Puhtaan liikunnan puolesta -toimintaa voisi kehittää?

Entistä näkyvämmin esiin - Dopinglinkki ja urheilujärjestöt voisivat yhteistyössä toteuttaa esimerkiksi koulukiertueen, jossa nuoria kannustetaan puhtaan liikunnan pariin. Iässä, jossa monesti tehdään koko elämään vaikuttavia ratkaisuja. Treenaa ilman aineita – silloin itsetuntokin kehittyy oikeasti.
 

Haasta/kannusta joku muu kuntokeskus/liikunta-alan toimija mukaan Puhtaan liikunnan puolesta -toimintaan.  

Haastan kaikki Suomen toiminnallisen harjoittelun salit mukaan PLP-toimintaan. 
 
Kiitokset Jyrki ja Heavy Events Oy haastattelusta sekä aktiivisesta työstä antidopingtoiminnan parissa. Jatketaan tärkeää yhteistyötä dopingkäytön ennaltaehkäisemiseksi. /Dopinglinkin työryhmä
 

Heavy evetnsin logo.

Lisää uusi kommentti