Yhteisön tuella onnistutaan: TFW Vantaa

Kirjoittaja: PLP-Iida
Julkaistu: 29.03.2022

TFW Vantaan porukka yhteiskuvassa.

Vuoden 2021 Puhtaan liikunnan puolesta-äänestyksen voittanut TFW Vantaa on toiminnallisen ja voimaharjoittelun sali Vantaan Koivuhaassa. TFW ei ole kuitenkaan vain treenimuoto, vaan treeneissä harjoitellaan fyysisen suorituskyvyn lisäksi myös mielen lujuutta. TFW Vantaalla on yhteisöllinen meininki, eikä treeneissä kilpailla toisia vastaan, vaan opitaan iloitsemaan toisten onnistumisista. Haastattelimme toimijaesittelyyn Linda Puukkoa, joka on yksi salin kolmesta omistajasta. Linda on aikoinaan osallistunut ensimmäiselle Suomessa järjestettävälle TFW Level 1 -valmentajakoulutukselle kymmenen vuotta sitten ja sille tielle hän on jäänyt.

Miksi sinulle oli tärkeää liittyä PLP-toimintamalliin?

Puhdas ja terveyttä edistävä liikunta tukee hyvin koko TFW-konseptia, jossa päämääränä on kokonaisvaltainen hyvinvointi. Meidän tavoitteenamme on opettaa ihmiselle, että hyvään oloon ja terveeseen kroppaan ei ole olemassa oikoteitä, vaan niiden eteen on oltava valmis tekemään hyviä valintoja ja tekoja joka päivä. Lyhytaikainen dieetti tai pelkkä nopea spurtti ei riitä, vaan me kannustetaan asiakkaita koko elämän mittaisiin terveyttä edistäviin elämäntapoihin. 

Mitä koet saavasi PLP-sitoumuksesta?

Vuoden 2021 PLP-toimijaäänestyksen voiton myötä saatiin kyllä kivaa näkyvyyttä sekä meille että teille! Meille on tärkeää tukea tällaisia hyviä aatteita. Toki liittyminen mukaan PLP-toimintaan kertoo myös meidän asiakkaille, että me seistään meidän omien arvojen takana. 

Mitä puhdas liikunta merkitsee sinulle?

Puhdas liikunta on minulle äärimmäisen tärkeää. Se kuuluu olennaisena osana omaan elämäntapaan. Seison vahvasti sen takana, että pitkäjänteisellä työllä saavutetaan parhaat tulokset, eikä esimerkiksi dopingaineita käyttämällä saavuteta oikotietä onneen. Elän todella vahvasti sitä mitä opetan ja uskon TFW-systeemin voimaan. 

Oletko kohdannut urallasi kuntodopingia?

En ole henkilökohtaisesti törmännyt dopingaineiden käyttöön, vaikka olen ollut kuntoilijoiden ja urheilijoiden kanssa tekemisisissä monella eri sektorilla. Toivon totta kai, että en törmää siihen jatkossakaan. 

Kuinka toimisit, jos kohtaisit kuntodopingin käyttöä?

Ehdottomasti haluttaisiin puuttua asiaan, jos meidän salilla sellaista tulisi esille. Meidän salin ehdoton vahvuus tässä asiassa on yhteisöllisyys. Tunnetaan kaikki toisemme aika hyvin ja osattaisiin varmasti valmentajien kesken reagoida siihen, jos jotain äkillisiä epänormaaleja muutoksia jossain asiakkaassa ilmenisi. Mielestäni on tärkeää, että yrityksellä on arvot, joiden takana seistään ja uskotaan rohkeasti siihen omaan juttuun. Olen itse valmis käymään keskusteluja asiakkaiden kanssa dopinginkäytöstä, jos sellainen tilanne joskus tulisi eteen. 

Kuinka PLP-toimintaa voisi kehittää?

Ekana tulee mieleen, että olisiko mahdollista kehittää jotain yhteisiä tapahtumia toimijoiden kanssa. Olisi hauska järjestää esimerkiksi meidän salilla avoimet ovet yhteistyössä Dopinglinkin kanssa! 

Haasta joku muu toimija mukaan PLP-toimintaan

Voisin haastaa mukaan Järvenpään Kehäkarhut! Seura on minun ja mieheni, joka on samalla myös yhtiökumppanini kasvattajaseura. Ollaan molemmat saatu sieltä vahva pohja meidän osaamiselle ja sieltä on käynnistynyt meidän molempien urheilu-ura. 
 

Lisää uusi kommentti