Fysioterapeuttinen lähestyminen kaikkeen: Fysio2000 Helsinki

Kirjoittaja: PLP-Iida, Fysio2000 Helsinki
Julkaistu: 10.02.2022

Kaksi henkilöä venyttelee FYSIO2000-salilla.

Monipuolisia hyvinvointipalveluita Helsingissä tarjoava Fysio2000 yhdistää kuntosalipalveluihin fysioterapian, hieronnan ja laitehoidot. Helsingin Fysio2000 on osa laajempaa ketjua, joka kannustaa asiakkaikseen yhtä lailla urheilijoita, kuntoutujia kuin aloittelevia treenaajia. Kaikilla Fysio2000 Helsingin toimipisteen työntekijöillä on fysioterapeutin koulutus, mikä tuo lisäturvaa ja ammattitaitoa heidän tarjoamiinsa palveluihin. Helsingin toimipisteen työntekijät tulivat juttusillemme ja avasivat omia arvojaan ja syitään liittyä mukaan PLP-toimintamalliin.

Miksi sinulle oli tärkeää liittyä PLP-toimintamalliin?

PLP-toimintamalli edustaa hyvin Fysio2000:nen arvoja. Fysio 2000:nen tavoitteena liikunta-alan yrityksenä on se, että meidän tarjoamat palvelut tähtäävät nimenomaan asiakkaan terveyttä edistävän liikuntaan. Fysioterapeuttina on sisäänrakennettua se, että halutaan edistää asiakkaiden terveyttä kokonaisvaltaisesti.

Mitä koet saavasi PLP-sitoumuksesta?

Sitoumus kertoo niin uusille kuin vanhoillekin asiakkaille meidän arvomaailmastamme liikunta-alan yrityksenä.

Mitä puhdas liikunta merkitsee sinulle?

Haluaisin pyrkiä siihen, että teen elämässä valintoja, jotka ovat terveyttäni edistäviä tällä hetkellä ja myös vielä pitkän ajan kuluttuakin. En koe, että dopinginkäyttö tukee tätä ja sen vuoksi puhdas liikunta on minulle tärkeää. 

Oletko kohdannut työssäsi/urallasi kuntodopingia?

Ei olla kukaan törmätty suoraan dopinginkäyttöön. Toki on nähty kuntosaleilla henkilöitä, joiden ulkonäöstä ja olemuksesta on voinut päätellä heidän käyttävän dopingia.

Kuinka toimisit, jos kohtaisit kuntodopingin käyttöä?

Puututtaisiin ehdottomasti dopinginkäyttöön. Meillä olisi fysioterapeuttinen lähestymistapa tähän asiaan eli mietittäisiin asiaa yhdessä asiakkaan kanssa ratkaisukeskeisesti. Oltaisiin asiakkaan tukena ja kuuntelevana korvana eikä pelkästään eroteta asiakasta tukea tarjoamatta. 

Kuinka PLP-toimintaa voisi kehittää?

Näkyvyyttä voisi olla lisääkin. Jalkautuminen kentälle on meidän mielestä todella hyvä, koska silloin saadaan Dopinglinkin toiminnalle kasvot. 

 

Lisää uusi kommentti