Mistä tiedän, onko ravintolisä turvallinen?

Olet täällä

Mistä tiedän, onko ravintolisä turvallinen?

Ravintolisien turvallisuutta on vaikea arvioida, sillä erilaisia ravintolisiä on markkinoilla paljon, eikä niitä kaikkia ole tutkittu kunnolla.

Lisäksi erityisesti netissä on myynnissä ravintolisiä, joiden alkuperä voi olla epämääräinen. Tällaiset valmisteet saattavat sisältää mitä vain, esimerkiksi lääke- ja dopingaineita, vaikka niitä ei ole mainittu tuoteselosteessa. Tämä lisää terveysriskejä.

Ulkomailta tilatessa kannattaa myös huomioida, että lääkeaineita sisältäviin ravintolisiin sovelletaan samoja tuontirajoituksia kuin lääkkeisiin, vaikka ravintolisien tilaamista yksityiskäyttöön ei ole muuten rajoitettu. Varmista Lääkealan turvallisuus- ja kehittämiskeskus Fimean ylläpitämästä luettelosta, että tuote ei sisällä näitä Suomessa lääkkeiksi luokiteltavia aineita.

Ravintolisän turvallisuudesta vastaa tuotteen valmistaja, maahantuoja tai muu vastaava. Jos tuotteen turvallisuus mietityttää, kannattaa ottaa ensin yhteyttä näihin tahoihin. Luontaiselintarvikkeista ja ravintolisistä lisätietoa antaa niitä valvova Elintarviketurvallisuusvirasto Evira, jonka sivuilta löytyy myös usein kysyttyjä kysymyksiä ravintolisistä.

Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?
Ääniä yhteensä 1394