Usein kysyttyä Mistä tiedän, onko ravintolisä turvallinen? Näkyykö ravintolisä X dopingtesteissä? Vastauksen näihin ja muihin usein kysyttyihin kysymyksiin löydät täältä.

Olet täällä

Usein kysyttyä

Mistä tiedän, onko ravintolisä turvallinen? Näkyykö ravintolisä X dopingtesteissä?

Usein kysyttyä –palstalta löydät Neuvontapalvelun kautta lähetettyjä kysymyksistä vastauksineen. Kysymyksiä ja vastauksia on muokattu niin, ettei yksittäisiä ihmisiä voida tunnistaa.

Oliko tämä artikkeli hyödyllinen?
Ääniä yhteensä 1511

Kommentit

Lähettänyt käyttäjä Anonyymi
Nimimerkki: 
narukalsari
Comment: 
Hei, pistän Lantus-insuliinis 3 ky per päivä kasvataakseni lihaksia nopeammin. Minulla ei ole diabetestä. Onko insuliinin pitämisellä jotain haitallisia terveysvaikutuksia?

Lähettänyt käyttäjä Anonyymi
Nimimerkki: 
Anonyymi
Comment: 
Onko insuliinin pistäminen turvallista, vaikka ei ole diabetestä?

Lähettänyt käyttäjä joni.askola
Nimimerkki: 
Dopinglinkki
Comment: 
Hei. Insuliini on väärinkäytettynä eräs vaarallisimmista dopingaineista, koska siihen liittyy äkilliset terveysriskit verensokerin nopeaan laskuun liittyen. Seurauksena voi olla tajuttomuus ja pahimissa tapauksissa jopa kuolema. Voit lukea insuliinin vaaroista enemmän sivuiltamme kohdasta: https://dopinglinkki.fi/doping/dopingaineet/insuliini Diabeteksessa verensokeri on kohonnut ja insuliinilla pyritään laskemaan verensokeria ja löytämään hyvä hoitotasapaino. Jos sinulla ei ole diabetesta, eikä verensokerisi ole koholla, voi otettu insuliini laskea verensokerin vaarallisen alhaiseksi.