En koskaan kehity ilman dopingaineita

Kuvittelin, että en koskaan kehity ilman dopingaineita

Dopingaineiden käyttö alkaa usein 20 vuoden tienoilla. Tämä on yleensä ensimmäinen virhe, jonka käyttäjä tekee. Olin yksi heistä. Kuvittelin, että en koskaan kehity mihinkään ilman dopingaineita, ja ajattelin että haittavaikutukset ovat väliaikaisia. Nuorella on aina niin kiire.

Tosiasiassa olin vielä nuori, ja kehoni ei ollut valmis kehittämään merkittävää määrää lihasvoimaa. En tajunnut, että voimaharjoittelu on vuosikymmenen maratoni, joka vaatii kestävyyttä paljon enemmän kuin maratoniharjoittelijalta vaaditaan. Kehitystä ei mitata kuukausissa, vaan vuosissa. Kestävyys jota tarvitaan on henkinen kestävyys. Kehitys on hidasta, ellet sattumalta ole yksi niistä harvoista lahjakkuuksista. Nostatko penkistä 150 kiloa vuoden harjottelun jälkeen? Jos et, voit olla lähes varma että et ole yksi lahjakkaista, ja urastasi tulee pitkä hidas nousu.

Lääkeaineet nopeuttivat merkittävästi kehittymistäni, toivat minut lähemmäksi omaa tulevaa tasoani jo etukäteen. Mutta koska käyttö ei ole mahdollista jatkaa ympäri vuoden siksi että saatavuus on huonoa ja kallista, on keholle mahdotonta pitää yllä saatuja tuloksia. Lihasmassa ja voima kuihtuvat, koska et ole lahjakas, vaan kehosi pyrkii takaisin normaaliin tilaansa, heikoksi.

Siksi noin 5 vuoden skaalalla, ilman lääkeaineita olisin kehittynyt yhtä paljon kuin lääkkeitä käyttämällä. Käytännössä haaskasin terveyttäni ja rahaani.

Oma testosteronituotantoni lamaantui aina anabolisista steroideista ja testosteronista. Voi kestää vuoden, ennen kuin pääsee normaalille tasolle, jos koskaan. Tämä siis kaikkia omaa tuotantoa stimuloivia lääkeaineita hyödyntämällä. Jos tasosi ovat luonnostaan matalat, ne jäävät entistä matalammiksi. Kehittyminen vaikeutuu, ja oma seksuaalinen terveys kärsii.

Median syytä on se, että dopingaineita käytetään. Niitä on demonisoitu ja ihmisille on rakentunut kuva, että dopingaineet ovat mestarin tekijöitä, riippumatta käyttäjän lahjakkuudesta. Todellisuudessa mikään lääkeaine ei tee normaalista ihmisestä huippu-urheilijaa tai lihaksikasta. Ne vain parantavat palautumista ja helpottavat kehittymistä. Kuilu kuitenkin lahjakkaan ilman lääkkeitä harjoittelevan ja lahjattoman lääkkeillä harjoittelevan välillä on pitkällä välillä selvä, lahjakkaampi pääsee pidemmälle.

Kannattaa miettiä, mitkä ovat elämänarvosi 10 vuoden päästä? Haluatko lapsia, haluatko pitää tuuhean tukkasi, haluatko harrastaa seksiä usein? Kaikki nämä kärsivät, jos päätät että 10 kiloa penkkiin lisää tilapäisesti tai pulleammat lihakset ovat 3 kuukauden lääkekuurin päässä. Voit kyllä saada samat tulokset, jos annat itsellesi vuoden aikaa, ja samalla terveytesi säilyy.

Kohderyhmä: