Tulli paljasti jättimäisen doping-salakuljetuksen - ”Kansalaiset haluavat kesäkuntoon”

26.3.2015 MTV.fi 

MTV.fi raportoi Tullin tutkinnassa olevasta ennätyksellisen suuresta dopingaineiden salakuljetusvyyhdestä.

Suomeen salakuljetettiin Kiinan ja Tanskan kautta 750 000 euron arvosta anabolisia steroideja, kasvuhormoneja ja erilaisia doping- ja lääketabletteja vuosina 2014–2015. Väärinkäytettynä aineista olisi saanut noin 30 000 käyttöannosta.

MTV.fi-sivuston mukaan juttua tutkitaan törkeinä dopingrikoksina, salakuljetuksena ja lääkerikoksena.

Tutkinnassa selvisi, että dopingaineet salakuljetettiin maahan pikarahtilähetyksinä joko Kiinasta aineina, jotka pullotettiin ja pakattiin jälleenmyyntipakkauksiin kotilaboratorioissa tai Tanskasta valmiina aineina.

Suurin osa maahantuoduista dopingaineista ehti päästä levitykseen. Tutkinnan yhteydessä takavarikoitiin noin 40 000 euron edestä käteistä rahaa ja noin 4 000 euron edestä bitcoineja, minkä lisäksi määrättiin vakuustakavarikkoon 148 000 euron edestä omaisuutta.

Aineita välitettiin sekä perinteisesti katukauppana että internetin keskustelufoorumeita ja TOR-verkkoa hyödyntäen. Tapauksen johdosta on kuulusteltu 12 henkilöä, joista pidätettynä on ollut neljä, joista kolme vangittuna.

Ostajia tiedetään olleen kymmeniä eri puolilta Suomea. ”Suurin osa oli ihan tavallisia liikuntaa harrastavia henkilöitä, ei niinkään kehonrakentajia”, sanoo Tullin Hannu Sinkkonen ja arvelee steroidienkäytön syyksi halun päästä nopeammin kesäkuntoon.

Lisää uusi kommentti