Poliisin kikat anabolisia steroideja vastaan

20.4.2015 NSD.se

Ruotsissa poliisi työskentelee aktiivisesti vähentääkseen anabolisten steroidien käyttöä. Yksi poliisin käyttämistä keinoista on "soluttautuminen" siviiliasussa kuntosaleille treenaamaan muiden kuntoilijoiden joukkoon.

NSD-lehden haastatteleman poliisin erityisen interventioryhmän johtajan Johan Ekströmin mukaan anabolisten steroidien käyttö kasvaa kesää kohti ihmisten valmistautuessa rantakauteen.

Poliisin lähettäminen treenaamaan salille on kuitenkin harvinaista. Tavallisempaa on, että kuntosalilta otetaan yhteyttä poliisiin dopingaineiden käytön epäilyn takia. Luulajan kuntosalit ovat sitoutuneet toimimaan yhdessä dopingaineita vastaan. Tieto dopingin takia porttikiellon saaneista henkilöistä välitetään kaikille saleille.

Poliisi tarkastaa saleja pääasiassa saatujen vinkkien perusteella, joskus muutenkin.

Ekström ei osaa sanoa, onko anabolisten steroidien määrä kaiken kaikkiaan muuttunut, mutta ainakin takavarikoitujen aineiden määrä on kasvanut, varsinkin Luulajassa, ja tällöin aineita on todennäköisesti enemmän kuntosaleillakin. Poliisi saa myös hyviä vinkkejä, jotka auttavat työssä. Ekström toteaakin, että käyttäjän lähipiiristä löytyy useimmiten enemmänkin anabolisten steroidien käyttäjiä.

Lisää uusi kommentti