Mieskaksikko yritti salakuljettaa suuria määriä dopingaineita Thaimaasta – Suomessa kauppoja hierottiin huoltoasemilla

18.12.2014 Yle.fi

Yle raportoi Tullin takavarikoineen syyskuussa suuren määrän dopingaineita Helsinki-Vantaan lentökentällä. Epäonnistuneen salakuljetusyrityksen taustalla oli suomalainen mieskaksikko, joka yritti tuoda Thaimaasta maahan mm. steroideja ja kasvuhormoneja.

Toisen miehen matkatavaroista löytyi kymmeniä tuhansia milligrammoja erilaisia dopingvalmisteita. Tullin haltuun saama ainemäärä olisi riittänyt kymmenille käyttäjille vuosiksi. Kiinni jääneet 2500 euron arvoiset aineet oli ilmeisesti hankittu apteekista Thaimaasta.

Tulli teki esitutkinnan yhteydessä kotietsinnän, jossa löytyi lisää aineita ja reilut 8 000 euroa käteistä rahaa. Rahojen epäillään olevan peräisin dopingkaupasta.

– Osa tuotteista on mahdollisesti tullut myös omaan käyttöön, mutta pääasiallinen syy oli myynti, kertoo tutkinnanjohtaja Markus Laine Tullista. Laine myös muistuttaa, että käyttäjä ei voi tietää aineiden turvallisuudesta

Tulli on esitutkinnan perusteella selvittänyt, että dopingaineita on myyty 2013-2014 useille henkilöille, mm. Varsinais-Suomen huoltoasemilla. Epäilty törkeä dopingrikos on ollut selvitettävänä syksystä alkaen Tullin rikostorjunnan Turun yksikössä.

Lisää uusi kommentti