Materiaalipankissa uutta sisältöä

Lukaise ravintolisiin liittyvistä väitteistä ja niiden todenperäisyyksistä elintarvikevalvonta-, lääkevalvonta-, kuluttaja-, ja tulliviranomaisten yhteistyönä tuotetusta esitteestä.

Ravintolisien tilaaminen netistä on monelle kuntoilijalle tuttua, se on helppoa ja vaivatonta. Valikoima on saatavilla ympäri vuorokauden ja se kattaa koko maailman. Kuluttaja ei voi kuitenkaan varmasti tietää mitä saa ja onko se turvallista. Ravintolisät saavat vapaasti liikkua EU rajojen läpi, sillä niillä ei ole ennakkovalvontaa kuten esimerkiksi lääkkeillä on. Vastuu on tuotteen valmistajan tai maahantuojan, jolloin kannattaa olla kriittinen sen suhteen mistä tilaa.

Nettikaupoissa liikkuu myös laittomia ravintolisiä, joissa tuotteiden ainesosaluetteloissa voi olla puutteita. Näitä on havaittu esimerkiksi laihdutukseen, seksuaalisen kyvyn lisäämiseen ja varsinkin kehonrakennukseen tarkoitetuissa tuotteissa. Internetistä tilattaessa on syytä varmistaa, että yritys on todellinen ja ilmoittaa avoimesti yhteystietonsa. Mikäli kuluttaja tuntee tulleensa petetyksi tai havaitsee liioiteltua epätotta markkinointia, voi siitä ilmoittaa oman kunnan elintarvikevalvontaviranomaiselle tai kuluttajaneuvojalle.

Materiaalit sivulle tästä.

Eviran Internet-sivuille.(link is external)

 

Lisää uusi kommentti