Lievien dopingrikosten määrä lähes kolminkertaistui – "Valtaosa muita kuin bodareita tai urheilijoita"

17.2.2016 MTV.fi

MTV.fi raportoi Tullin tuoreita dopingtilastoja, joiden mukaan viranomaisten tietoon tulevien dopingrikosten määrä on pysynyt tasaisena. Lievien rikosten määrä on kuitenkin lähes kolminkertaistunut edelliseen vuoteen verrattuna.

Artikkeliin haastateltu Tullin valvontajohtaja Hannu Sinkkonen vahvistaa ulkonäkösyiden näyttävän olevan merkittävä syy erilaisten dopingaineiden hankintaan. "Meillä kiinnijääneistä valtaosa on muuta kuin kehonrakentaja- tai urheilijaporukkaa. Kiinni jää muun muassa keski-ikäistä väestöä: esimerkiksi kasvuhormonit maksavat niin paljon, ettei pienituloisilla ole niihin varaa" Sinkkonen sanoo.

Sinkkosen mukaan tästä johtuu, että dopingrikosten määrä on kasvanut pitkällä aikavälillä: kasvu tapahtuu muissa ryhmissä kuin kehonrakentajien- ja urheilijoiden parissa. 

Takavarikoitujen käyttöannosten ja niiden yhteenlaskettu arvo kasvanut on kasvanut rikosten määrän lisääntymisen myötä. Sinkkonen arvioi lievien rikosten määrän viittaavan henkilökohtaiseen käyttöön hankittuihin aineisiin.

"Kaikessa salakuljettamisessa on nyt niin, että maahan tuodaan joko pieniä määriä yksityiskäyttöön, tai sitten ammattilaiset tuovat todella suuria satseja. Välivaiheen määrät puuttuvat," Sinkkonen kertoo artikkelissa.

Lisää uusi kommentti