Kehonrakentajien ravintolisässä rintasyöpälääkettä

17.2.2014 Helsingin Sanomat/British Medical Journal

Helsingin Sanomat uutisoi  British Medical Journalissa julkaistusta tutkimuksesta, jossa kehonrakentajien käyttämästä ravinnelisästä on löytynyt rintasyöpälääke tamoksifeeniä. Ravintolisä Esto Suppressia tutkittiin, koska kehonrakennuspiireissä oli pitkään huhuttu, että se sisältäisi lääkeainetta. Tulokset osoittivat, että huhut pitivät paikkansa, mutta määrät vaihtelivat.

Päivittäinen suositeltu annos oli kaksi pilleriä, mikä yhden näytteen kohdalla tarkoitti 7,6 milligrammaa tamoksifeeniä. Yhdessä testatussa näytteessä ei ollut tamoksifeeniä lainkaan. Näytteet otettiin vuosina 2010 ja 2011 tilatuista tuotteista, eikö tutkijoilla ollut tietoa, sisältääkö tuote yhä tamoksifeeniä.

Vaikka monet kehonrakentajat käyttävätkin tamoksifeeniä tietoisesti estämään steroidien aiheuttamaa rintojen liikakasvua, useammilla ei ole mitään tietoa siitä, että heidän käyttämänsä ravintolisä sisältää rintasyöpälääkettä. Tutkijat varoittavat, että tamoksifeeni on lääke, ja lääkkeillä voi olla sivuvaikutuksia.

Lisää uusi kommentti