Dopingin käyttöä ei enää aina huomaa päältä päin

Dopingaineiden käyttötavat huippu-urheilun ulkopuolella ovat muuttuneet, kertoo Yle uutisessaan. Aineiden avulla vartaloa pyritään muokkaamaan tiukaksi ja urheilulliseksi eikä mahdollisimman suuri lihasmassa ole enää kaikkien käyttäjien tavoite. Kuntourheilussa dopingia käyttävät usein hyvätuloiset miehet. Ulkoa päin on lähes mahdotonta arvata, kuka käyttää dopingia ja kuka ei.

Yle Uutiset kertoi lauantaina Tullin löytäneen kotikutoisen dopingainetehtaan Savosta. Tullin mukaan aineiden kysyntä on kovaa ja monet käyttäjistä tilaavat aineet ulkomailta netin kautta. Tullin haaviin jäävien pakettien määrä on kasvanut, kertoo Tullin rikostorjuntapäällikkö Hannu Sinkkonen. ”Kun puhutaan dopingaineista, niin tilataan anabolisia steroideja, testosteronia ja kasvuhormoneja, joiden määrä on ollut koko ajan kasvussa”, Sinkkonen sanoo.

Tullin mukaan dopingaineita käyttävä kuntoilijajoukko on erilainen kuin ennen. ”Tällä hetkellä dopingaineiden tilaajat ovat ehkä hieman vanhempia ja sitten selkeästi varakkaampia, koska muuten ei pystyisi hankkimaan kalliita aineita kuten kasvuhormonia”, Sinkkonen toteaa.

Lisää uusi kommentti