Tulli takavarikoi 2,5 miljoonan euron arvosta dopingaineita

8.7.2019

Tulli on tutkinut tullivalvonnan yhteydessä syksyllä 2018 paljastunutta dopingaineiden kauttakulkuyritystä. Tullin mukaan maahantuonnissa hyödynnetään järjestelmällisesti kauttakulkua ja virheellisiä tavarankuvauksia. Syksyllä takavarikoitu 900 kilon laittoman doping- ja lääkeaineiden erä oli lähtöisin Kiinasta, josta se oli toimitettu lentorahtina Suomeen neljässä erässä Saksan, Puolan ja Turkin kautta. Tulli takavarikoi kolme erää marraskuussa 2018 Kymenlaaksossa sijaitsevasta tullivarastosta. Neljäs erä oli lähetetty varastosta edelleen Liettuaan, mutta pysäytettiin Virossa ja toimitettiin muiden erien tavoin Tullilaboratorion tutkimuksiin. Tapauksessa epäiltynä on varaston toiminnasta vastaava työntekijä.

Takavarikoidut doping- ja lääkeaineet sisälsivät anabolisia steroideja, kasvuhormoneja, testosteronia ja muita dopinginaineiksi luettavia lääkeaineita. Kaikki valmisteet ovat laittomia ja valmistettu teollisessa prosessissa ainoastaan dopingkäyttöön, eikä niiden jälleenmyyntipakkauksiin merkitty valmistaja ole laillinen tai rekisteröity lääketehdas. Takavarikoitujen dopingaineiden arvo on määritelty noin 2 500 000 euron arvoiseksi.
 
Tulli on tutkinut tapausta yhteistyössä eri maiden viranomaisten ja Europolin kanssa törkeänä dopingrikoksena, lääkerikoksena ja luvattomana terveydenhuollon ammattitoimen harjoittamisena. 
 
Lähde: Tulli

Lisää uusi kommentti

Kohderyhmä: