PLP-sali esittäytyy: Unisport

Haastattelu 26.5.2017

Unisport

 

Unisport on Helsingin yliopiston ja Aalto yliopiston omistama liikunnan tarjoaja kuudella kampuksella Helsingissä ja Espoossa. Unisport kannustaa erityisesti yliopistolaisia liikunnalliseen elämäntapaan, mutta on avoin ihan kaikille kävijöille. Myös tarjonta on sen mukaista, kun lajivalikoima ryhmäliikuntatunneista ja kursseista palloiluvuoroihin tarjoaa varmasti jokaiselle jotakin. Hyvinvointi on avainsana, jota Unisport palvelutarjonnassaan painottaa.

Haastateltavaksi pääsi liikuntapäällikkö Janne Pakarinen Otaniemen kampukselta. Pakarinen on toiminut liikunta-alalla yli 20 vuotta ja Unisportilla niistä 10. Unisportin arvoista kysyttäessä Pakarinen kertoo niiden näkyvän arkipäiväisessä toiminnassa mm. positiivisuutena, luovuutena, ennakkoluulottomuutena ja uudistusmielisyytenä, jotka kuvaavat iloa ja rohkeutta. Yhteisöllisyys on yksi merkityksellisimmistä, niin kollegoiden välisessä yhteistyössä, kuin kaikki liikkujat huomioonottavana tasa-arvoisuutena ja välittämisenä. Unisportilla ollaan yhtä perhettä. Vastuullisuus on suuri kokonaisuus, jossa korostuu erityisesti hyvinvointi. Hyvinvointipalveluiden laaja-alainen tuottaminen, tukeminen, kannustaminen sekä vastuullisuudesta viestiminen esimerkiksi Puhtaan liikunnan puolesta verkoston tunnuksin näkyvät Unisportilla joka kampuksella.

Puhtaan liikunnan puolesta verkoston hyödyiksi Pakarinen luettelee tiedon ja osaamisen jakamisen jatkuvasti kehittyvällä ja muovautuvalla alalla. Myös muiden kokemukset ja yhteistyötoiminta ovat aina hyödyllisiä. Jäsensaliverkostoon kuuluvien salien määrän ollessa merkittävä, voisi myös laajempi jäsenten välinen yhteistyö olla hedelmällistä. Yhteistyön myötä Puhtaan liikunnan puolesta toiminta voisi vahvistua ja vakiintua Suomen kuntokeskus-skenessä. Kuntosaliharjoittelun ollessa jälleen trendin harjalla, liikunnan lieveilmiöitä ei voida välttää ja ennaltaehkäisyyn sekä edelleen hyvinvoinnin ja terveyttä edistävän liikunnan tärkeyteen olisi laitettava lisää panoksia.

Otaniemen kampuksen liikuntapäällikkö kokeekin tärkeäksi Puhtaan liikunnan puolesta toiminnassa mukana olon, jotta he voivat omalta osaltaan ennalta ehkäistä liikunnan lieveilmiöiden leviämistä terveyden ja hyvinvoinnin kustannuksella.

Pakarinen kommentoi liikunta-alan toimijoille ja PLP-jäsensalien henkilökunnalle tuotettua Kuntodopingin perusteet -verkkokurssia kattavaksi ja hyvät perustiedot aiheesta antavaksiHän kehuu myös verkkokurssin videoita käyttäjien kokemuksista, jotka löytyvät myös Dopinglinkin Youtube –kanavalta.  "Ne ovat aina tehokkaampi keino varoittaa aiheesta, kuin vain tiukka faktaluento", Pakarinen sanoo ja suosittelee samalla verkkokurssia kaikille liikunta- alan ammattilaisille.

 

Kiitoksia Unisport ja Janne Pakarinen!

-Hanna-Mari

 

Lisää uusi kommentti

Kohderyhmä: