Kuuntele Puhtaan liikunnan puolesta -päivän sanomaa radiosta

Toista valtakunnallista Puhtaan liikunnan puolesta -päivää vietetään perjantaina 26.1.2018. Samalla juhlistetaan Dopinglinkin toiminnan kahdeksatta vuotta.  

Kuntodoping tarkoittaa kilpaurheilun ulkopuolista dopingaineiden käyttöä. Tutkimusten mukaan lähes prosentti suomalaisesta aikuisväestöstä on ainakin kerran elämänsä aikana käyttänyt dopingaineita. Aktiivisia kuntodopingin käyttäjiä arvioidaan olevan 10 000.

Puhtaan liikunnan puolesta -toiminnassa mukana olevien kunto- ja liikuntakeskusten määrä on kasvanut vuodessa yli 20 %. Tällä hetkellä mukana on 322 keskusta. Toimintamalli kannustaa kuntokeskuksia toimimaan puhtaan liikunnan edelläkävijänä. Jokainen toimintamalliin sitoutunut kuntokeskus viestii asiakkailleen, että keskuksen toimintaan ei kuulu dopingaineiden käyttö, välittäminen tai niiden mainonta. 

Dopinglinkki tarjoaa Puhtaan liikunnan puolesta –toimintamallissa olevissa kuntokeskuksissa työskenteleville liikunnan ammattilaisille aiheesta koulutusta. Tähän mennessä verkkokoulutuksen on suorittanut 650 liikunnan ammattilaista, ja vuoden 2017 aikana Dopinglinkin asiantuntijoiden koulutuksia oli kuulemassa lähes 1 000 eri alojen ammattilaista. 

”Tämä vuosi on merkittävä edistysaskel Dopinglinkin koulutustoiminnalle, sillä tuottamamme verkkokoulutukset tullaan pilotoimaan myös viidessä maassa Dopinglinkin johtaman kansainvälisen Erasmus+ Sport -hankkeen myötä”, kertoo Jukka Koskelo A-klinikkasäätiön Dopinglinkistä. 

Kuuntele puhdasta asiaa kuntoilun antidopingtyöstä suorana radiossa

  • torstaina 25.1. klo 12 YleX:n Etusivu, mukana Dopinglinkistä Ville
  • perjantaina 26.1. klo 9 Radio Cityn Aamu, mukana Dopinglinkistä Jukka

Lisää uusi kommentti

Kohderyhmä: