Vartalotyytymättömyys ja ruumiinkuvan häiriöt
Länsimaissa tyttöjen ja naisten laihuuden tavoittelu on yleistä. Tutkimuksissa painoon tyytymättömyys on heillä nähtävissä jo matalan normaalipainon alueella [1, 2]….
Länsimaissa tyttöjen ja naisten laihuuden tavoittelu on yleistä. Tutkimuksissa painoon tyytymättömyys on heillä nähtävissä jo matalan normaalipainon alueella [1, 2]….
20.11.2017 Lihasdysmorfia on kehonkuvan häiriö, jolle on tyypillistä pakkomielteinen kiinnostus lihaksikkaaseen ulkonäköön. Amerikkalaisista miehistä noin 2.2 % on raportoinut kehonkuvan…
17.6.2020 Tutkimustiivistelmä. Tiivistelmän lopusta löydät linkin alkuperäiseen artikkeliin. Vallitseva kehoideaali on lihaksikas ja hoikka ja sen tavoitteleminen voi tuottaa kehotyytymättömyyttä….
23.12.2021 Tutkimustiivistelmä. Tiivistelmän lopusta löydät linkin alkuperäiseen artikkeliin. Tutkimus Tutkijat halusivat saada tietoa kuntosalilla käyvien nuorten aikuisten miesten lisäravinteiden, anabolisten…
30.6.2022 Tutkimustiivistelmä. Tiivistelmän lopusta löydät linkin alkuperäiseen artikkeliin. Tämä vuonna 2022 julkaistu yhdysvaltalaistutkimus tarkastelee lisäravinteiden ja/tai dopingaineiden käyttöä, sekä niiden…
4.8.2022 Tutkimustiivistelmä. Tiivistelmän lopusta löydät linkin alkuperäiseen artikkeliin. Taustaa Lihasdysmorfiaa on totuttu tulkitsemaan vain lääketieteellisenä ilmiönä, vaikka tunnistetaan, että sen…
Päivitetty 16.7.2019 Melanosyyttejä stimuloiva hormoni (melanocyte stimulating hormone, MSH) on elimistön peptidihormoni, joka säätelee ihon pigmenttisolujen eli melanosyyttien toimintaa [1]….
5.2.2020 Käyttö Lihakseen injektoitavia öljyjä voidaan pitää niin sanottuina kosmeettisina dopingaineina. Ne eivät lisää lihasmassaa tai voimaa, ainoastaan kosmeettisesti lihaksen…